Kuva: Ulrika Hannula

Valokuvaaja Lari Järnefelt kävi mietteliääksi vuosi sitten, kun hän käveli Sylva ry:n tuolitapahtumaan Kampin Narinkkatorilla Helsingissä.

Ajatus siitä, että syöpä voi kohdata kenet tahansa, iski niin voimakkaana, että halusin tarjota jotain positiivista syövän kohdanneille perheille. Aluksi aikeena oli yksinkertaisesti tarjota mahdollisuus perhekuvaukseen, mutta Sylva ry:n ihmisten kanssa ideaa työstäessä ajatus kasvoi kuvasarjaksi.

Taistelutarinat-näyttelyn ripustusta Kampin kappelissa.

Taistelutarinoita ripustettiin Kampin kappelissa helmikuussa 2015. Kuva: Jean Alexander Munck

Yhdeksän kuvan kuvasarjasta on voinut vaikuttua Kampin kappelissa Helsingissä helmikuussa 2015. Näyttelyn kuvat syöpään sairastuneista lapsista ja syövän kohdanneista lapsiperheistä ovat vaikuttavaa katsottavaa. Puhuttelevia, koskettavia ja elämänmakuisia ovat myös tarinat, jotka ovat perheiden itsensä kertomia.

Tarinansa jakaneita perheitä on yhteensä 19. Kaikkien perheiden tarinoihin ja kuviin voi tutustua osoitteessa www.taistelutarinat.fi.

Useat tiedotusvälineet ovat kirjoittaneet  Taistelutarinoista ja osaltaan saaneet ihmiset liikkeelle näyttelyihin sekä Kampin kappelissa että netissä. Vajaan viikon aikana taistelutarinat.fi -sivusto on kerännyt reilusti yli 100 000 sivunäyttöä. Lari on saanut palautetta perheiltä, jotka ovat saaneet tarinoista ja kuvista voimaa omassa tilanteessaan.

Kunnianosoitus perheille

Lari lähti rakentamaan Taistelutarinoita kunnianosoituksena perheille, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan. Olen täydestä sydämestäni mukana tässä kunnianosoituksessa, vaikkakin vain yhden mediatiedotteen verran.

Toivottavasti Taistelutarinoiden yleisö muistaa myös tärkeää työtä tekevää Sylva ry:tä!

– Marja-Liisa Torniainen


 Lue lisää

www.taistelutarinat.fi

TAISTELUTARINAT -kuvasarjan tekemisestä. (Felt Fotografi)

Taistelutarinat Facebookissa

Taistelutarinat: kuvia ja tarinoita syöpää sairastavien lasten perheistä (Mediatiedote, ePressi.com)

Poimintoja mediasta

Kun syöpä iskee perheeseen – tästä valokuvaaja ja sairaanhoitaja vaikuttuivat (Iltalehti 19.2.2015)

Taistelutarinoita lasten syövästä (Potilaan lääkärilehti 17.2.2015)

Syöpälasten kuvat ja tarinat liikuttavat netissä (Helsingin Uutiset 17.2.2015)

Copyright 2014 | Pisteen paikka Oy | Design by Koroste

UA-40457753-1